Ιατρείο για το κάπνισμα

Ιατρείο για το κάπνισμα

 Η αποστολή μας είναι να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε και να βελτιώσετε την κατάσταση της υγείας σας

 Η επιλογή σας να διακόψετε το κάπνισμα σημαίνει δύο βασικά πράγματα. Ότι θέλετε να γνωρίζετε ποιοι είστε πραγματικά και ότι αποφασίζετε για κάτι που εσείς θέλετε

 Σκεφτείτε άλλες δύσκολες αποφάσεις που λάβατε στο παρελθόν και πόσο καλά αισθανθήκατε όταν κάνατε τη σωστή επιλογή

 Όταν διακόψετε το κάπνισμα, αισθάνεστε όχι μόνο καλά αλλά και δυνατοί, υγιείς και σίγουροι για τον εαυτό σας

Σας δίδουμε την δυνατότητα με μια μόνο αρχική συνεδρία να μπορέσετε να αποφασίσετε ποια θα είναι η στρατηγική σας για την απαλλαγή από το κάπνισμα, κανονικού ή ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Η συνεδρία μπορεί να πραγματοποιηθεί και online, και περιλαμβάνει καταγραφή βασικών στοιχείων ψυχοκοινωνικού ιστορικού και εκτίμηση του καπνιστή σε 3 (τρεις) βασικές κλίμακες. Με τις κλίμακες αυτές εκτιμάται:

 

(i) ο βαθμός εξάρτησης από τη νικοτίνη 

(ii) η επάρκεια των κινήτρων για αποχή από κάπνισμα και 

(iii) τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καπνιστή (προφίλ καπνιστή).

 

Με την εκτίμηση αυτή μπορούμε στη συνέχεια να συμβουλεύσουμε τον ενδιαφερόμενο για τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο διακοπής του καπνίσματος με μία ή περισσότερες από τις παρακάτω μεθόδους διακοπής και την ένταξη σε ένα από τα παρακάτω προγράμματα που υλοποιούνται.

Μέθοδοι διακοπής

Υπάρχουν τέσσερις βασικές στρατηγικές για τη διακοπή του καπνίσματος. Τις παραθέτουμε παρακάτω και μπορείτε να αποφασίσετε ποια ταιριάζει σε σας. Οι περισσότεροι καπνιστές ξεκινούν προσπαθώντας να διακόψουν το κάπνισμα μόνοι τους, αλλά πολλοί καταλήγουν να χρειάζονται αρκετές μεθόδους και αρκετές προσπάθειες πριν απαλλαγούν από τη συνήθεια.

 

Αυτή είναι η λίστα με τις τέσσερις κύριες μεθόδους που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει:

 

1. «Κάνε το μόνος σου» με υποστήριξη και συμβουλευτική με απλά βήματα, σε όλες τις φάσεις της προσπάθειάς σας.

2. Γνωστική – συμπεριφοριστική ψυχοεκπαίδευση (cognitive behavioral therapy) και συμβουλευτική, ένα ειδικό, εντατικό και οργανωμένο πρόγραμμα νευρο-ψυχολογικής αναδόμησης της συμπεριφοράς με τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα.

3. Θεραπεία υποκατάστασης νικοτίνης σε μορφή αυτοκόλλητων, διαδερμικών επιθεμάτων, παστίλιες, τσίχλες, ρινικά σπρέι, κλπ., σε συνεργασία με ιατρό.

4. Ειδικά συνταγογραφούμενα φάρμακα για την αντιμετώπιση του εθισμού, σε συνεργασία με ιατρό.

5. Συνδυασμός των παραπάνω μεθόδων.

Τα προγράμματα

 

Με τα παραπάνω αποτελεσματικά εργαλεία,  σας προσφέρεται η έγκυρη και επιστημονικά τεκμηριωμένη καθοδήγηση και η υποστήριξη για να απαλλαχθείτε τελικά από την κακή αυτή συνήθεια. Μπορείτε να ακολουθήσετε ένα από τα ακόλουθα τρία (3) προγράμματα ανάλογα με το τι θέλετε, τι είδους καπνιστής είστε και σε ποια φάση βρίσκεστε :

 

1) Το πρόγραμμα «ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΡΑ» απευθύνεται σε δύσκολους καπνιστές που απαιτείται να διακόψουν άμεσα το κάπνισμα, εντελώς, λόγω σημαντικών προβλημάτων υγείας ή άλλων λόγων.

2) Το πρόγραμμα «ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΤΩΡΑ» απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να διακόψουν σταδιακά το κάπνισμα και μπορούν να επιλέξουν μια πιο σταδιακή προσέγγιση, αυξάνοντας την πιθανότητα να το διακόψουν εντελώς στη συνέχεια.

3) Το πρόγραμμα «ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ» είναι ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα και έχει στόχο την ΤΕΛΙΚΗ και ΜΟΝΙΜΗ θεραπεία της εξάρτησης από τη νικοτίνη με την αποτροπή της υποτροπής.