Γ. Σπανάκης MD, MSc

Γ. Σπανάκης MD, MSc

Ο ιατρός, ειδικός νευρολόγος, Γεώργιος Ι. Σπανάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1972. Εισήχθη με Πανελλαδικές Εξετάσεις στο Ιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης από το οποίο και έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής. Ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου εξυπηρετώντας εθελοντικώς και γειτονικά περιφερικά ιατρεία (Πάρτιρα και Σκοινιάς). Εργάστηκε στα πλαίσια της ειδικότητας στην Α’ Παθολογική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, στην Ψυχιατρική Κλινική και στην Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Έλαβε τίτλο ειδικότητας Νευρολογίας από την Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική Ηρακλείου υπό την επίβλεψη του Καθηγητή κ. Α. Πλαϊτάκη.

Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο Μάστερ στις Νευροεπιστήμες (Master in Neurosciences) με Άριστα από το Διατμηματικό Πρόγραμμα Βασικών και Κλινικών Νευροεπιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, ειδικός νευρολόγος. Έχει ασχοληθεί με την κλινική νευρολογία και νευροψυχιατρική (διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση) με ενδονοσοκομειακούς και εξωτερικούς ασθενείς, την επείγουσα νευρολογία σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια και άλλα νευρολογικά νοσήματα. Εργάστηκε στο εργαστήριο κλινικής νευροφυσιολογίας (ηλεκτρονευρογράφημα, προκλητά δυναμικά, ηλεκτρομυογράφημα, ηλεκτροεγκεφαλογράφημα) υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Νευροφυσιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γ. Αμοιρίδη.

Επίσης έχει γνώσεις βασικής έρευνας, μοριακής βιολογίας και γενετικής νευρολογικών νοσημάτων. Έχει συμμετάσχει με προσωπικές εισηγήσεις και εργασίες σε συνέδρια και σεμινάρια. Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας και άλλων ιατρικών εταιρειών και συλλόγων. Διετέλεσε μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Ελλάδος και έχει δώσει ομιλίες σε ΚΑΠΗ, ενορίες και Πνευματικά Κέντρα για θέματα της ειδικότητάς του. Ομιλεί άπταιστα Αγγλικά και Ιταλικά. Συνεργάζεται με πολλές κλινικές και εργαστήρια τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό.

Είναι ιδρυτής και εκπρόσωπος της εταιρείας ΔΙΚΤΥΟ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ STRESS με διακριτικό τίτλο BRAINFITNESS NET GR.