Βιταμίνη D και χοληστερόλη

Βιταμίνη D και χοληστερόλη

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D KAI ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ ΕΛΕΥΣΙΣ 2016

Με την έλευση του νέου έτους, στην καρδιά του χειμώνα, μαζί με τις θερμές ευχές μας για υγεία και προκοπή, θα θέλαμε να σας δώσουμε και μερικές χρήσιμες συμβουλές.
Είναι η κατάλληλη περίοδος να ελέγξετε, όσοι δεν το έχετε ήδη κάνει, τα επίπεδα στο αίμα της βιταμίνης  D. Ο ήλιος μέχρι και το Φεβρουάριο δεν είναι αρκετά δυνατός ώστε να συντεθεί αυτή η κατ` ευφημισμό βιταμίνη- ουσιαστικά  πρόκειται για ορμόνη που παράγει το ίδιο το δέρμα μας, όταν εκτεθεί στην ηλιακή ακτινοβολία. Για τις δράσεις αυτής της βιταμίνης – ορμόνης μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο οργανισμός για να συνθέσει τη βιταμίνη D χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη τη χοληστερόλη. Γι αυτό είναι απαραίτητη η επάρκεια, στο δέρμα, σε χοληστερόλη. Δυστυχώς αυτό μπορεί να μη συμβαίνει, σε όσους λαμβάνουν αγωγή με στατίνες, που είναι φάρμακα σε συχνή χρήση για την αντιμετώπιση της υπερχοληστερολαιμίας, δηλαδή της αύξηση πάνω από τα συμβατικά όρια, στη χοληστερόλη στο αίμα. Για τις παρενέργειες των στατινών και τα  συμπτώματα που ενδεχομένως προκαλούν μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο εδώ.
Με την προτροπή να υιοθετήσετε το νέο έτος, τις κατάλληλες αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα θωρακίσουν την υγεία σας, θα συμβάλουν τόσο  στην πρόληψη από νοσήματα αλλά και στην καλύτερη ποιότητα ζωής, σας ευχόμαστε το 2016 να φέρει σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα πολύτιμα δώρα: υγεία, πίστη, ελπίδα και φυσικά… αγάπη.

Tags: , , , , ,